Tikka Masala
Tikka Masala se skládá z koriandru, kmínu, česneku, papriky, zázvoru, chilli a máty peprné. Koření se obvykle používá pro kuřecí tikka masala. Jako většina kari se věří, že má antibakteriální vlastnosti. Tato koření se nacházejí v pokrmech zemí s teplým klimatem, kde je třeba maso uchovávat. Proto se díky kombinaci různých koření věří, že Tikka Masala má příznivý vliv na zdraví těch, kteří ji konzumují. Název Tikka Masala byl poprvé zmíněn a nalezen v mogulské říši v jižní Asii. Poté název po staletí zmizel. Následně se stal velmi populárním kořením v Evropě v polovině 20. století. Mnoho indických migrantů přišlo v této době do Spojeného království, otevřelo restaurace a začalo podávat kuřecí Tikka Masala, což znamená kuře vařené v mnoha kořeních. Pár let více
Balení: 250g, 500g a v sypkém stavu